27 Kasım 2012 Salı

BOYOZ DENEMELERİ

 MALZEMELER
•2 SU BARDAĞI UN
•1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
•1 SU BARDAĞI ILIK SU
•1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
•1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
•1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜZERİ İÇİN 1 YUMURTA SARISI


YAPILIŞI.
1- SIVI YAĞ DIŞINDA TÜM MALZEMLERİ KARIŞTIRIP YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE ETTİM. HAMURU 20 DAKİKA KADAR DİNLENDİRDİM.
2- DAHA SONRA HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARAÇALAR KOPARIP SIVI YAĞIN İÇERSİNE ATTIM BURADA 10 DAKİKA BEKLETTİM.




3- HAMURLARI TEKTEK ELİMLE BİRAZ AÇIP TEKRAR YAĞIN İÇERSİNE KOYDUM VE 10 DAKİKA DAHA BEKLETTİM.

4-HAMURLARI TEKRAR BİRAZ AÇIP RULO HALİNE GETİRDİM TEKRAR SIVI YAĞIN İÇİNE BIRAKTIM 10 DAKİKA DAHA BEKLEDİM.
5-HAMURLARI ORTADAN İKİYE BÖLÜP ORTALARINI BASTIRDIM VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİP ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 175 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRDİM.
6- SONUÇ KITIR KITIR NEFİS HAMURLARIM OLDU AMA BOYOZA BENZEDİMİ HAYIR, BU KADAR BEKLEMEYE DEĞDİMİ EVET. BELKİ GLUTENSİZ UN YÜZÜNDEN BOYOZ GBİ OLMADI BİLEMİYORUM. DENEMEK İSTEYEN SABIRLI ARKADAŞLARA TAVSİYE EDERİM.

Hiç yorum yok: