29 Ekim 2012 Pazartesi

PASTIRMALI PİZZA

 PİZZA HAMURU İÇİN MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN

1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET  MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

PİZZANIN ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 ADET KIRMIZI BİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
KEKİK, NANE

YAPILIŞI
1- HAMUR MALZEMELERİ İLE ELE YAPIŞMAYAN ORTA SERTLİKTE BİR HAMUR YAPTIM, YARIM SAAT KADAR DİNLENDİRDİM. YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE HAMURU YAYIP ÜZERİNE ÇATALLA DELİKLER AÇTIM, BİR KABIN İÇERİSİNDE SALÇAYI ZEYTİN YAĞI İLE ÇIRPIP PÜRÜZSÜZ BİR KARIŞIM ELDE ETTİM VE İÇERSİNE NANE VE KEKİK EKLEDİM.
HAMURUN ÜZERİNE SALÇAYI SÜRDÜM.
2-PİZZA ÜSTÜ MALZEMLERİNİ HAMURUN ÜZERİNE DÖŞEDİM. 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRDİM. ÇOK GÜZELDİ TAVSİYE EDERİM.







Hiç yorum yok: