24 Haziran 2011 Cuma

SEBZELİ ÇÖREK (KABAKLI, PATATESLİ)


MALZEMELER
2 ADET KABAK
2 ADET PATATES
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET PIRASA
1 SU BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI UN (TABİKİ GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
4-5 DİLİM BEYAZ PEYNİR (EZİLMİŞ)
1 DEMET MAYDANOZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ, KARABİBER,KEKİK,NANE,ÇÖREK OTU, SUSAM

YAPILIŞI
1- SÜT VE YUMURTAYI ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA UNLARI, KABARTMA TOZU VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3-EZİLMİŞ PEYNİRİ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SEBZELERİ EKLEYİN, GÜZELCE KARIŞTIRIP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DÖKÜN.
4- ÜZERİNE SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞRİN
AFİYET OLSUN

20 Haziran 2011 Pazartesi

KREMALI PATATES

MAZLEMELER
5 ADET PATATES
1 PAKET KREMA
2 SU BARDAĞI SÜT
TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ HALKA HALKA DOĞRAYIN VE TENCEREDE ÜZERİNE SÜTÜ EKLEYİP PİŞİRİN.
2- YUMUSAYAN PATATESLERİ TEPSİYE SIRTSIRTA DİZİN, ÜZERİNE TUZ, KARABİBER VE KREMAYI EKLEYİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN

15 Haziran 2011 Çarşamba

UNSUZ KURABİYE(FINDIKLI)


MALZEMELER
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
2 ADET YUMURTA AKI
1,5 SU BARDAĞI KIYILMIŞ KURU KAYISI
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI
1- ŞEKER VE YUMURTA AKLARINI GÜZELCE ELİNİZLE KARIŞTIRIN.
2- KARIŞIMIN İÇERİSİNE FINDIK VE  KURU KAYISILARI EKLEYİP YOĞURUN.
3- CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
4- ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIL 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ ÖZELLİKLE SICAK İKRAM EDİN HERKES BAYILACAK.

11 Haziran 2011 Cumartesi

SUFLE (YENİDEN)

BİR KEZ DAHA SUFLE DENEDİM BU KEZ İÇİNE 2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER VE 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO EKLEDİM DAHA KOYU VE DAHA GÜZEL BİR TAT OLDU TAVSİYE EDİYORUM
MALZEMELER

30 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
250 ML SÜT ( 1 SU BARDAĞI +1/4 SU BARDAĞI)
200 GR BİTTER ÇİKOLATA
4 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI
1- FIRINI 210 DERECEDE ISITIN
2- SUFLE KAPLARINI MARGARİN İLE YAĞLAYALIM
3-MARGARİNİ TENCEREDE ERİTELİM İÇERSİNE UNU EKLEYİP GÜZELCE SARARINCAYA KADAR KAVURALIM
4-İÇERSİNE SÜTÜ EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRELİM, KARIŞIMI OCAKTAN ALALIM.
5-ÇİKOLATALARI KIRALIM VE SÜTLÜ KARIŞIMA EKLEYİP ERİMELERİNİ SAĞLAYALIM.
6-YUMURTALARIN SARILARINI VE BEYAZLARINI AYIRALIM, YUMURTA SARILARINI GÜZELCE ÇIRPIP ÇİKOLATALI KARIŞIMA EKLEYELİM.
7- YUMURTA BEYAZLARINI BİR ÇAY KAŞIĞI TUZLA KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPALIM KARIŞIMA EKLEYELİM. ANCAK ÇOK DİKKATLİ KARIŞTIRALIM KABARIKLIĞINI KAYBETMEMELİ .
8- KARIŞIMI SUFLE KAPLARINA PAYLAŞTIRALIM ÜZERİNDE İKİ PARMAK BOŞLUK KALSIN
9- 210 DERECDE ISINMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRELİM SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM

7 Haziran 2011 Salı

KAŞARLI PATATES

MALZEMLER
5 ADET PATATES
1 SU BARDAĞI KAŞAR
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ KÜR KÜP DOĞRAYIN,  ZEYTİN YAĞI, TUZ, KARABİBER VE PUL BİBER İLE HARMANLAYIN.
2- FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIP PATATESLERİ TEK SIRA HALİNDE ÜZERİNE YAYIN 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA PATATESLER KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
3- PATATESLER KIZARINCA ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ YAYIP PEYNİR İYİCE KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
AFİYET OLSUN.

4 Haziran 2011 Cumartesi

SOĞAN HALKALARI


MALZEMELER
4 ADET İRİ BOY SOĞAN
1 ŞİŞE SODA
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ  

YAPILIŞI
1- SOĞANLARI İRİ HALKALAR HALİNDE DOĞRAYIN VE HALKA HALKA AYIRIN.
2- UN VE NİŞASTAYI SODA İLE KARIŞTIRIP BOZA KIVAMINDA BİR HAMUR HALİNE GETİRİN. KARIŞIMA TUZ VE BAHARATLARI EKLEYİP GÜZELCE ÇIRPIN.
3- SOĞAN HALKALARINI BU KARIŞIMA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIN.
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLDU. GÖRÜNTÜ PEK SOĞAN HALKASINA BENZEMİYOR AMA BENİM SOĞANLARIM KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN BÖYLE OLDU SİZ BÜYÜK SOĞANLARLA YAPIN. AFİYET OLSUN