27 Nisan 2011 Çarşamba
NESRİNİN ATÖLYESİ 32
BU İŞLEMELER DE NESRİN HANIM'IN HÜNERLİ ELLERİNDEN ÇIKTI. NESRİN HANIM BU İŞİNDE MUĞLA DOKUMASI ÜZERİNE NATUREL NAKIŞ KULLANMIŞ, 2 AYRI PARÇADAN OLUŞUYOR BİR TANESİNİN ENİ DAHA GENİŞ DİĞERİNİN DAHA DAR, DİKDÖRTGEN OLAN BOYU GENİŞ OLAN MASA İÇİN DİĞERİ DE SEHPA YADA UZUN ÜNİTE ÜZERİNE KULLANILABİLİR.
Etiketler:
EL SANATLARI,
İŞLEME,
MASA ÖRTÜSÜ,
MUĞLA DOKUMASI,
NATUREL NAKIŞ,
NESRİN'NİN ATÖLYESİ
23 Nisan 2011 Cumartesi
PATATES KÖFTESİ
MALZEMELER
4 ADET PATATES (HAŞLANMIŞ)
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)
1/2 SU BARDAĞI UN
1 ADET YUMURTA
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ VE MISI UNU
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ HAŞLAYIP EZİN İÇERSİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ, UN, YUMURTA VE BAHARATLARI EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUN.
2- YOĞURDUĞUNUZ MALZEMEYİ DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KÖFTE YAPIP MISIR UNUNA BULAYARAK KIZARTIN.
AFİYET OLSUN
20 Nisan 2011 Çarşamba
ZEYTİNLİ KEK
MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SİYAH ZEYTİN
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, SUSAM, ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
1- YUMURTALARININ İKİSİNİN TAMAMINI BİRİNİN BEYAZINI SÜTLE ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3-UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIN EN SON ZEYTİNİDE EKLEYİN.
4- TUZ, KARABİBER VE , KEKİK EKLEYİP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA BOŞALTIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPİN.
5- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
KEK,
KEKİK,
YEMEK,
ZEYTİNLİ ÇÖREK,
ZEYTİNLİ KEK
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)