20 Nisan 2011 Çarşamba

ZEYTİNLİ KEK

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SİYAH ZEYTİN
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, SUSAM, ÇÖREK OTU

YAPILIŞI
1- YUMURTALARININ İKİSİNİN TAMAMINI BİRİNİN BEYAZINI SÜTLE ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3-UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIN EN SON ZEYTİNİDE EKLEYİN.
4- TUZ, KARABİBER VE , KEKİK EKLEYİP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA BOŞALTIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPİN.
5- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: