16 Şubat 2011 Çarşamba

SUFLE DENEMELERİ



MALZEMELER
30 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
250 ML SÜT ( 1 SU BARDAĞI +1/4 SU BARDAĞI)
200 GR BİTTER ÇİKOLATA
4 YUMURTA

YAPILIŞI
1- FIRINI  210 DERECEDE ISITIN
2- SUFLE KAPLARINI MARGARİN İLE YAĞLAYALIM
3-MARGARİNİ TENCEREDE ERİTELİM İÇERSİNE UNU EKLEYİP GÜZELCE SARARINCAYA KADAR KAVURALIM
4-İÇERSİNE SÜTÜ EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRELİM, KARIŞIMI OCAKTAN ALALIM.
5-ÇİKOLATALARI KIRALIM VE SÜTLÜ KARIŞIMA EKLEYİP ERİMELERİNİ SAĞLAYALIM.
6-YUMURTALARIN SARILARINI VE BEYAZLARINI AYIRALIM, YUMURTA SARILARINI GÜZELCE ÇIRPIP ÇİKOLATALI KARIŞIMA EKLEYELİM.
7- YUMURTA BEYAZLARINI BİR ÇAY KAŞIĞI TUZLA KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPALIM KARIŞIMA EKLEYELİM. ANCAK ÇOK DİKKATLİ KARIŞTIRALIM KABARIKLIĞINI KAYBETMEMELİ .
8- KARIŞIMI SUFLE KAPLARINA PAYLAŞTIRALIM ÜZERİNDE İKİ PARMAK BOŞLUK KALSIN
9- 210 DERECDE ISINMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRELİM SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM
 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: