MALZEMELER
2 PAKET TAVUK KALÇA ETİ
1 KAVANOZ GARNİTÜR
1 KAŞIK SALÇA
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI
1- KURU SOĞAN VE SARIMSAKLARI DOĞRAYIP ZEYTİN YAĞINDA SOTELEYİN
2- KARIŞIMIN İÇERSİNE SALÇA VE GARNİTÜRLERİ EKLEYİP BİR KAÇ DAKİKADA BU ŞEKİLDE SOTELEYİN
3- KARIŞIM ILININCA TAVUKLARIN İÇERSİNE MALZEMEDEN KOYUP SARARAK KÜRDANLA KAPATIN
4- YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DİZİN
5- 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU EKLEYİP 250 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA TAVUKLAR KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
28 Eylül 2010 Salı
GARNİTÜRLÜ TAVUK SARMA
Etiketler:
fırın yemekleri,
PRATİK,
TAVUK,
TAVUK SARMA,
tavuk yemekleri,
YEMEK
21 Eylül 2010 Salı
15 Eylül 2010 Çarşamba
GLUTENSİZ PİZZA 2
MALZEMELER
4 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKETYAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM, SUCUK, SOSİS, MISIR, ZEYTİN, MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
YAPILIŞI
1- 2 SU BARDAĞI ILIK SÜTLE ŞEKER ERİTİLİR YAŞ MAYADA EKLENEREK 10 DAKİKA MAYANIN KABARMASI İÇİN BEKLENİR.
2- 4 SUBARDAĞI UNUN ORTASINA ERİTİLMİŞ MAYA, TUZ,SIVIYAĞ EKLENİP YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR
3- HAMUR 40 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
4 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKETYAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM, SUCUK, SOSİS, MISIR, ZEYTİN, MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
YAPILIŞI
1- 2 SU BARDAĞI ILIK SÜTLE ŞEKER ERİTİLİR YAŞ MAYADA EKLENEREK 10 DAKİKA MAYANIN KABARMASI İÇİN BEKLENİR.
2- 4 SUBARDAĞI UNUN ORTASINA ERİTİLMİŞ MAYA, TUZ,SIVIYAĞ EKLENİP YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR
3- HAMUR 40 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
2- DİNLENDİRDİĞİNİZ HAMURU YAĞLANMIŞ BORCAMA YAYIN VE BİR ÇATAL YARDIMIYLA ÜZERİNİ RASGELE DELİN DAHA SONRA ZEYTİN YAĞI VE SALÇAYI ÇIRPIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜN.
3- KAŞAR PEYNİRİ HARİÇ TÜM MALZEMEYİ PİZZANIN ÜZERİNE DÖŞEYİN.
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.
5- FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE KAŞAR SERPİN VE KAŞAR PEYNİRİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
AFİYET OLSUN
10 Eylül 2010 Cuma
ÇÖKELEKLİ MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI ÇÖKELEK
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN.
2- MISIR UNU VE GLUTENSİZ UNU EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN, KABARTMA TOZU VE ÇÖKELEKLERİDE KARIŞTIRIN.
3- YAĞLANMIŞ BORCAMA KARIŞIMI DÖKÜP 175 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI ÇÖKELEK
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN.
2- MISIR UNU VE GLUTENSİZ UNU EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN, KABARTMA TOZU VE ÇÖKELEKLERİDE KARIŞTIRIN.
3- YAĞLANMIŞ BORCAMA KARIŞIMI DÖKÜP 175 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLTEUSİZ UN,
GLUTENSİZ EKMEK,
HAMUR İŞLERİ,
MISIR EKMEĞİ,
YEMEK
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)