15 Eylül 2010 Çarşamba

GLUTENSİZ PİZZA 2

MALZEMELER

4 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKETYAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM, SUCUK, SOSİS, MISIR, ZEYTİN, MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
YAPILIŞI
1- 2 SU BARDAĞI ILIK SÜTLE ŞEKER ERİTİLİR YAŞ MAYADA EKLENEREK 10 DAKİKA MAYANIN KABARMASI İÇİN BEKLENİR.
2- 4 SUBARDAĞI UNUN ORTASINA ERİTİLMİŞ MAYA, TUZ,SIVIYAĞ EKLENİP YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR
3- HAMUR 40 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.


2- DİNLENDİRDİĞİNİZ HAMURU YAĞLANMIŞ BORCAMA YAYIN VE BİR ÇATAL YARDIMIYLA ÜZERİNİ RASGELE DELİN DAHA SONRA ZEYTİN YAĞI VE SALÇAYI ÇIRPIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜN.
3- KAŞAR PEYNİRİ HARİÇ TÜM MALZEMEYİ PİZZANIN ÜZERİNE DÖŞEYİN.
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.
5- FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE KAŞAR SERPİN VE KAŞAR PEYNİRİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok: