30 Mart 2010 Salı

CİBES SALATASI

MALZEMELER
YARIM KİLO CİBES
3 DİŞ SARIMSAK
3 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
1 LİMON

YAPILIŞI
1- CİBESLERİ İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN
2- SUYUNU SÜZÜP SOĞUTUN
3- ÜZERİNE EZİLMİŞ SARIMSAK, ZEYTİN YAĞI,  LİMON VE TUZ ATIN
AFİYET OLSUN

25 Mart 2010 Perşembe

KARNIBAHAR KIZARTMASI



MALZEMELER
1 ORTA BOY KARNIBAHAR
1 SU BARDAĞI SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YUMURTA
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT

YAPILIŞI
1- KARNIBAHARI ÇİÇEKLERE AYIRIP ÇOK YUMUŞAK OLMIYACAK KADAR HAŞLAYIN
2- YUMURTALARI ÇIRPIN İÇERİSİNE UNU VE SÜTÜ İLAVE EDEREK PÜRÜZSÜZ BİR KARIŞIM HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIN. İÇİNE TUZ, KARABİBER VE PUL BİBER EKLEYİN
3- YAĞI TAVADA KIZDIRIN,  YUMURTALI KARIŞIMA BULADIĞINIZ KARNIBAHARLARI NARGİBİ KIZARTIN.
4- ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜN
AFİYET OLSUN







ODUN ATEŞİNDE EKMEK

AYŞEGÜL'ÜN MEMLEKETİ SEFERİHİSAR'IN GÖDENCE KÖYÜNDE KAYINVALİDESİNİ EKMEK YAPARKEN GÖRÜNTÜLEMİŞ HARİKA RESİMLER PAYLAŞMAK İSTEDİM. BANA BUĞDAY EKMEĞİ YASAK AMA OLSUN GÖRÜNTÜSÜ BİLE ÇOK GÜZEL

GELELİM KÖY EKMEĞİNİN NASIL YAPILDIĞINA ÖNCE UN ELENİR.




SONRA İÇERSİNE BİRAY ZEYTİN YAĞI EKLENİR.
SONRA EKMEĞE LEZZET VERMEK İÇİN BİRAZ EV TARHANASI EKLENİR.
DAHA SONRA, DAHA ÖNCE YAPILAN EKMEK HAMURUNDAN AYRILAN MAYADAN BİR PARÇA EKLENİR.
SUYU İLAVE EDİLEREK YOĞURULUR.



















ORADA OLUP YİYEBİLENLERE AFİYET OLSUN

21 Mart 2010 Pazar

NOHUT UNLU GLUTENSİZ EKMEK


MALZEMELER
3 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 SU BARDAĞI NOHUT UNU
1 ŞİŞE SODA
1 PAKET KURU MAYA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI
1-BİR KABA GLUTENSİZ UN VE NOHUT UNUNU ELEYİN.
2- MAYA, ŞEKER, TUZ VE ZEYTİN YAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3- 1 ŞİŞE SODAYI DE EKLEYİP KARIŞTIRIN
4- EKMEK MAKİNASINDA 3 SAATLİK PROĞRAMDA KOYU RENK KABUK SEÇENEĞİ İLE PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN

FIRINDA BÜTÜN TAVUK

MALZEMELER
2 BÜTÜN TAVUK
1 PATATES
1 SOĞAN
4 SARIMSAK
1-2 KURU BİBER

ÜZERİ İÇİN
2 KAŞIK YOĞURT
2 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK

YAPILIŞI
1- TAVUKLARI VE DİĞER MALZEMELERİ DÜDÜKLÜDE 20 DAKİKA HAŞLAYIN
2- YOĞURT VE BAHARATLARI KARIŞTIRIP TAVUĞUN HER TARAFINA SÜRÜN
3- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN



16 Mart 2010 Salı

NESRİNİN ATÖLYESİ 16

NESRİN HANIM'IN KOLYELERİ'NE DEVAM






13 Mart 2010 Cumartesi

FOLYODA SUCUK

MALZEMELER ( 8 KİŞİLİK)
1 KANGAL SUCUK
4 ADET DOMATES
4 YEŞİL BİBER

YAPILIŞI
1- SUCUKLARI, DOMATES VE BİBERLERİ DOĞRAYIN
2- ALÜMİNYUM FOLYOLARIN İÇERSİNE KARIŞIMDAN BİRER PORSİYONLUK AYARLAYIP SIKICA SARIN HİÇ HAVA ALMASIN
3- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİN
ÇOK GÜZEL BİR KAHVALTILIK OLUYOR ÇOK HAFİF
AFİYET OLSUN


10 Mart 2010 Çarşamba

KARNIBAHAR MÜCVERİ

 
MALZEMELER
1 ORTA BOY KARNIBAHAR
3 ADET TAZE SOĞAN
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
1 BAĞ MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI UN
2 YUMURTA
TUZ, KARABİBER,PUL BİBER, KEKİK VE NANE

YAPILIŞI
1- KARNIBAHAR'I YIKAYIP HAŞLAYIN VE EZİN.
2- TAZE SOĞAN VE MAYDANOZLARI DOĞRAYIP KARNIBAHARA EKLEYİN. DİĞER TÜM MALZEMELERİ EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3- FIRIN TEPSİSİNE KARIŞIMDAN BİRER KAŞIK KOYUP MÜCVER ŞEKLİNİ VERİN
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 40 DAKİKA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN


7 Mart 2010 Pazar

NESRİNİN ATÖLYESİ 15

NESRİN HANIMDAN MUHTEŞEM KOLYELER'E DEVAM



4 Mart 2010 Perşembe

İÇ PİLAV

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA KUŞ ÜZÜMÜ, BADEM, ÇAM FISTIĞI, ANTEP FISTIĞI
TAVUK PARÇALARI
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI
1- PİRİNCİ NİŞASTASI GİDİNCEYE KADAR GÜZELCE YIKAYIN
2- KUŞ ÜZÜMÜ, ÇAM FISTIĞI,KABUKLARI SOYULMUŞ BADEM VE ANTEP FISTIĞINI RENKLERİ DÖNÜNCEYE KADAR KAVURUN.
3- PİRİNCİ EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN. PİRİNÇ ŞEFFAFLAŞINCA TAVUK SUYUNU EKLEYİN.
4-ÖNCE YÜKSEK, SU KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞRİN. BİRAZ DEMLENİNCE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN