30 Mart 2012 Cuma

PATATES KÖFTESİ



MALZEMELER
4 ADET PATATES
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, 2-3 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU

KIZARTMAK İÇİN
SIVI YAĞ

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ HAŞLAYIN, HAŞLANDIKTAN SONRA ÇATALLA EZİN,
2- MISIR UNU DIŞINDA KALAN BÜTÜN  MALZEMELERİ EKLEYİP YOĞURUN.
3- CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP KÖFTE ŞEKLİ VERİN,
4- MISIR UNUNU BİR TEPSİYE KOYUP YAPTIĞINIZ KÖFTELERİ BUNA BULAYIN
5- KIZGIN YAĞDA KIZARTIN.
AFİYET OLSUN.

25 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNLİ EKMEK

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SİYAH ZEYTİN (DOĞRANMIŞ)
1 SU NARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
TUZ, KARABİBER, NANE, PUL BİBER

YAPILIŞI

1.YUMURTALARI, ZEYTİN YAĞI VE YOĞURDU ÇIRPIN.
2.SİYAH ZEYTİN VE BAHARATLARIDA EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3.UNLARI DA EKLEYİP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA BOŞALTIN.

4.180  DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN. AFİYET OLSUN

17 Mart 2012 Cumartesi

MISIR UNLU PATATESLİ OMLET

MALZEMELER
2 ADET PATATES
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI SÜT
KARA BİBER, KIRMIZI BİBER, TUZ, KEKİK, NANE
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ RENDELEYİN İÇERSİNE YUMURTALARI EKLEYİP ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA MISIR UNU VE BAHARATLARI EKLEYİN EN SON SÜTÜDE EKLEYEREK KEK HAMURU KIVAMINDA BİR KARIŞIM ELDE EDECEKSİNİZ.
3- TEFLON TAVAYI YAĞLAYIP KARIŞIMI ÖNLÜ ARKALI KZIARTIN.
AFİYET OLSUN