24 Haziran 2012 Pazar

PİZZA (GLUTENSİZ)



HAMURUN MALZEMELERİ
1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI VEYA SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER

PİZZA ÜSTÜNÜN MALZEMELERİ
1/2 KANGAL SUCUK
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM
1 KURU MISIR
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 DOMATES
1-2 YEŞİL BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- YUMURTA, YAĞ VE YOĞURDU ÇIRPIN. İÇERSİNE TUZ VE TOZ ŞEKERİ EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2- KULAK MEMESİ YUMUŞKLIĞINDAN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR UN EKLEYİN BUARADA KABARTMA TOZUNUDA KARIŞIMA KATIN.
3-YAĞLANMIŞ TEPSİYE HAMURU İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN.
4- HAMURUN ÜZERNDE ÇATAL YARDIMIYLA DELİKLER AÇIN.
5- SALÇAYI ZEYTİN YAĞI VE SUYLA AÇIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜN.
6- ÜZERİNE SUCUK, SALAM, DOMATES, BİBER, MISIR VE KAŞAR PEYNİRİNİ EKLEYİP
180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: