2 Nisan 2012 Pazartesi

NİŞASTALI KURABİYE (HİNDİSTAN CEVİZLİ VE KAKAOLU)




MALZEMELER
2 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
150 GRAM TEREYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI
1. UN, MISIR NİŞASTASI, PUDRA ŞEKERİ, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIN.
2. BU KARIŞIMIN İÇERSİNE GERİYE KALAN MALZEMELERİ EKLEYİP YOĞURUN.
3- HAMURU İKİYE AYIRIP BİR KISMINA HİNDİSTAN CEVİZİ DİĞERKISMINA KAKAO EKLEYİP DİLEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERİN.
4- YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DİZİP 180 DERECEDE 15-20 DAKİKA PİŞİRİN.                 AFİYET OLSUN



Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: