2 Aralık 2010 Perşembe

PİRİNÇ YUFKALI ISPANAKLI BÖREK (GLUTENSİZ)


MALZEMLER
30 ADET PİRİNÇ YUFKASI
4 BARDAK ILIK SU (YUFKALARI ISLATMAK İÇİN)
İÇİ İÇİN
250 GR ISPANAK
1 ÇAY BARDAĞI EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİR
1 KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
KARA BİBER, KIRMIZI BİBER, TUZ
YUFKALARIN ARASI İÇİN
1 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI
1- ISPANAKLARI YIKAYIP DOĞRAYIN, İÇİNE KURU SOĞANI DA YEMEKLİK DOĞRAYIP MAYDANOZLARI DA EKLEYİN
2- BAHARATLARI DA EKELİP GÜZELCE OVUP ISPANAKLARIN YUMUŞAMASINI SAĞLAYIN.
3- YUVARLAK BİR FIRIN KABINI YAĞLAYIN YUFKALARI TEKER TEKER ILIK SU İLE ISLATIN BİR İKİ DAKİKA BELKETİP SULARINI İYİCE KURULADIKTAN SONRA TEPSİYE YERLEŞTİRİN. YUFKALARIN ARASINA YOĞURT YUMURTA ZEYTİN YAĞI KARIŞIMI SÜRÜN. (NOT: BEN YUFKALARI FAZLA SULU BIRAKTIĞIM İÇİN BÖREK ÇOK YUMUŞAK VE HAMUR OLDU SİZ İYİCE KURULAYIN)
HER DÖRT YUFKADAN SONRA ISPANAKLI İÇ KOYUN, BÜTÜN YUFKALAR BİTİNCE ÜZERİNE YUMURTALI KARIŞIMDAN SÜRÜP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN AFİYET OLSUN






1 yorum:

vildan çayan dedi ki...

Sevgili havva, böreğin harika olmuş ellerine sağlık. Diğer tariflerin de çok güzel. Bende bloğuma beklerim. Sevgiler.