27 Temmuz 2010 Salı

TAVUKLU NOHUTLU PİLAV



MALZEMLER
1 BARDAK PİRİNÇ
1,5 BARDAK TAVUK SUYU
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ KARABİBER
3 ADET HAŞLANMIŞ TAVUK BUDU

YAPILIŞI
1- PİRİNCİ NİŞASTASI GİDENE KADAR YIKAYIN VE SUYA ISLATIN
2- ZEYTİNYAĞINI TENCEREYE KOYUP YIKANMIŞ PİRİNCİ EKLEYİN VE PİRİNÇLER ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUN.
3- HAŞLANMIŞ NOHUTU VE TAVUK SUYUNU EKLEYİN.
4- TUZ VE KARABİBERİ SERPİP KAPAĞI KAPALI OLARAK KSIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN
5- PİLAV PİŞİP DEMLENİNCE KÜÇÜK BİR KASENİN DİBİNE KÜÇÜK PARÇALARA AYRILMIŞ TAVUK KOYUN ÜZERİNE PİLAV EKLEYİP TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: