5 Aralık 2011 Pazartesi
KOLAY TATLI
HAMURUN MALZEMELERİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU (İRMİK DE OLABİLİR)
1 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 DAMLA LİMON
1,5-2 SU BARDAĞI UN
ŞERBETİN MALZEMELERİ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI SU
3 DAMLA LİMON
YAPILIŞI
1-YUMURTAYI ÇIRPIP İÇERSİNE YOĞRURDU VE SIVI YAĞI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN, SONRA 3 DAMLA LİMON SUYUNU EKLEYİN.
2- UNU ,MISIR UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIRIP KARIŞIMA EKLEYİN.
3- YUMUŞAK KIVAMDA BİR HAMUR OLUYOR HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN.
4- YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİN. 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30 DK PİŞİRİN. ÜZERİ KIZARDIĞINDA PİŞMİŞTİR.
5- BU TATLININ ÖZELLİĞİ ŞERBETİN KAYNATILMAMASI AMA BEN CESARET EDEMEDİM ŞERBETİ KAYNATTIM. YANLIZ TATLILAR ÇOK YUMUŞADI DAĞILMA NOKTASINA GELDİ ANCAK TADI ÇOK GÜZELDİ. BİRKEZDE ŞERBETİ KAYNATMADAN DENEYECEĞİM OZAMAN TEKRAR PAYLAŞIRIM. BEN ŞERBETİ KAYNATIP TATLILAR FIRINDAN ÇIKINCA ŞERBETİN İÇİNE ATTIM. TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLURSA DAHA İYİ SONUÇ VERİRİR. BENİM ŞERBETİMDE BİRAZ SICAKTI RESİMDE DE BELLİ OLMUŞ DUMAN ÇIKIYOR BELKİ O YÜZDEN ÇABUK DAĞILDI AMA TADI HARİKA OLDU. AFİYET OLSUN
Etiketler:
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
GULUTENSİZ TATLI,
KOLAY TATLI,
PRATİK,
ŞERBETLİ TATLI,
tatlı,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder