30 Kasım 2011 Çarşamba
HAVUÇLU PASTA
KEKİN MALZEMELERİ
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
KREMANIN MALZEMELERİ
1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI CEVİZ YADA FINDIK
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİN.
2- HAVUÇLARI RENDELEYİP KARIŞIMA EKLEYİN. UNA VANİLYA,KABARTMA TOZU VE TARÇINI EKLEYİP HAMURLA KARIŞTIRIN.
3- KEKİ 175 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.
4- KEK PİŞERKEN KREMAYI HAZIRLAYIN, TÜM KIREMA MALZEMELERİNİ GÜZELCE ÇIRPIP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN.
5- KEK PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE KREMAYI YAYIN EN ÜSTE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK SERPİP TARÇIN EKLEYİN.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
havuç,
HAVUÇLU KEK,
HAVUÇLU PASTA,
KEK,
KREMALI,
tatlı,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder