30 Kasım 2011 Çarşamba

HAVUÇLU PASTA


KEKİN MALZEMELERİ

3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

KREMANIN MALZEMELERİ

1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN

 1 SU BARDAĞI CEVİZ YADA FINDIK
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN,  İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİN.
2- HAVUÇLARI RENDELEYİP KARIŞIMA EKLEYİN. UNA VANİLYA,KABARTMA TOZU VE TARÇINI EKLEYİP HAMURLA KARIŞTIRIN.
3- KEKİ 175 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.
4- KEK PİŞERKEN KREMAYI HAZIRLAYIN, TÜM KIREMA MALZEMELERİNİ GÜZELCE ÇIRPIP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN.
5- KEK PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE KREMAYI YAYIN EN ÜSTE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK SERPİP TARÇIN EKLEYİN.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: