MALZEMELER
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
1 SU BARDAĞI MISIRUNU
SU
İÇİ İÇİN
1 SU BARDAĞI TULUM LORU
3-4 DAL MAYDANOZ
-TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
1-YUMURTA ,UN VE TUZ İLE HAMUR YOĞURULUR.
2-İÇİ İÇİN TULUM LORU KARABİBER, PUL BİBER VE TUZ İLE KARIŞTIRILIR.
3-HAMURU İKİ YADA ÜÇ PARÇAYA AYIRIP MERDANE YARDIMI İLE AÇIN, AÇILAN HAMURLARI DİLEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KESİN, İÇLEİNE BİRER KAŞIK İÇ KOYUP KAPATIN.
4-HAZIRLADIĞINIZ BÖREKLERİ KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder