MALZEMLER
1 PAKET GLUTENSİZ MAKARNA
1/2 KG SÜT
2 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)
2 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER
YAPILIŞI
1- MAKARNALARI BOL SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIN.
2- ZEYTİNYAĞINDA UNU SARARINCAYA KADAR KAVURUN İÇERSİNE SÜTÜ VE BAHARATLARI EKLEYİP BOZA KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN.
3- SOSU HAŞLANMIŞ MAKARNALARA KATIP GÜZELCE HARMANLAYIN VE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN.
4- MAKARNALARIN ÜZERİNİ KAŞAR PEYNİRİ İLE DÖŞEYİN, 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.
LL
L
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder