25 Aralık 2011 Pazar
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2,5-3 SU BARDAĞI UN
1 KAHVE FİNCANI ÜZÜM
1 KAHVE FİNCANI CEVİZ
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
4- DAHA SONRA TARÇIN, ÜZÜM VE CEVİZİ DE EKLEYİP YOĞURUN. ELİNİZLE YUVARLAK ŞEKİL VERİN
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
CEVİZLİ KURABİYE,
ÇÖLYAK,
GLUTENSİZ,
KURABİYE,
tarçınlı kurabiye,
tatlı,
TATLILAR,
tereyağlı kurabiye,
ÜZÜMLÜ KURABİYE,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder