7 Aralık 2011 Çarşamba
TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI TAHİN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET VANİLYA
2,5 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
YAPILIŞI
1- ŞEKER VE TAHİNİ KARIŞTIRIP ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRIN. İÇERSİNE YAĞIDA EKLEYİN GÜZELCE KARIŞMASINI SAĞLAYIN.
2- VANİLYA, UN VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZİDE EKLEYİP GÜZELCE YUĞURUN. BİRAZ KATI VE DAĞILAN BİR HAMUR OLUYOR. AVUCUNUZUN İÇİNDE GÜZELCE SIKIŞTIRARAK YUVRALAYIN.
3- YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİP 180 DERECEDE ÜZERİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
4- KURABİYELER SOĞUMADAN ÇIKARMAYA ÇALIŞMAYIN DAĞILIYOR. İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA AFİYETLE YİYİN.
.
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
KURABİYE,
TAHİNLİ,
TAHİNLİ KURABİYE,
tatlı,
TATLI,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder