18 Aralık 2011 Pazar
ZALETİ İTALYAN KURABİYESİ
MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI UN (glutensiz kullandım)
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 NESKAFE FİNCANI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 TUTAM TUZ
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
150 GRAM TEREYAĞ
3 YUMURTA
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
1- UN, MISIR UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIRIN. AYRI BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN.
2- İÇERİSİNE ODA SICAKLIĞINDA BEKLEMİŞ TEREYAĞI EKLEYİN İYİCE KARIŞTIRIN.
3- TÜM MALZEMELERİ BİRLEŞTİRİP GÜZELCE YOĞURUN.
4- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP OVAL ŞEKİL VERELİM.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 12-15 DAKİKA PİŞİRELİM.
6- KURABİYELER SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPELİM. AFİYET OLSUN.
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GULTEUSİZ UN,
GULUTEN,
İTALYAN KURABİYESİ,
KURABİYE,
MISIR UNLU KURABİYE,
tatlı,
TATLILAR,
ÜZÜM,
ÜZÜMLÜ KURABİYE,
YEMEK,
ZALETİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder