15 Aralık 2011 Perşembe
ÇITIR POĞAÇA
MALZEMELER:
150 GR TEREYAĞ VEYA MARGARİN
1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
1 KAHVE FİNCANI YOĞURT
1 YUMURTA (AKI İÇİNE SARISI ÜZERİNE)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2,5 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ KULLANDIM)
İÇ HARCI İÇİN:
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA PEYNİR
YAPILIŞI:
1-MARGARİN, SIVI YAĞ, YOĞURT, YUMURTA AKI VE TUZ GÜZELCE ÇIRPILIR.
2-UN VE KABARTMA TOZU EKLENEREK YOĞURULUR.
3- HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILARAK İÇERİSİNE PEYNİR KOYULARAK KAPATILIR.
4-YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLEREK ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.
5-170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİRLİR.
Etiketler:
ÇITIR POĞAÇA,
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
KIYIR POĞAÇA,
POĞAÇA,
PRATİK,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder