MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Krema
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Bitter Çikolata
1 Çay Bardağı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Avuç Çam Fıstığı
YAPILIŞI
1- Krema ile Çikolatayı tavada eritin ve ılınmaya bırakın.
2- yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın, içersine sıvıyağ, kakao ve krema çikolata karışımını ekleyip, kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilya ve kakao) ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Son olarak Çam Fıstıklarınıda ekleyin.
3-kek kalıbına boşaltıp 180 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirin.
afiyet olsun
23 Aralık 2012 Pazar
BOL ÇİKOLATALI ZENCİ KEK
Etiketler:
AZ YAĞLI KEK,
ÇAM FISTIĞI,
çikolatalı kek,
ÇÖLYAK,
GLUTENSİZ,
YEMEK,
zenci kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder