MALZEMELER
1/2 kg şevket-i bostan
1 adet kuru soğan
250 gr kuzu eti(kuşbaşı)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
tuz
YAPILIŞI
1-Şevket-i bostanları iyice yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayıp yıkayın.
2-Soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın. limonun suyunu sıkın.bir kaseye unu alıp limon suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
3-Eti, soğanı ve zeytinyağını tencereye koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirin.
4-Şevket-i bostanları ekleyin ara ara karıştırarak 2-3 dk. pişirin, ardından unlu-limonlu karışımı ve tuzu ekleyin 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateste 30 dakika pişirin.
29 Ocak 2012 Pazar
KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ET YEMEKLERİ,
GLUTENSİZ,
KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN,
ŞEVKETİ BOSTAN,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder