MALZEMELER
1 ADET HİNDİ
1 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
3-4 DİŞ SARIMSAK
KIZARTMAK İÇİN
1 ADET LİMONUN SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI
1- HİNDİ VE DİĞER MALZEMELERİ BÜYÜK BİR TENCEREYE KOYUP ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLEYEREK 2 SAAT KADAR HAŞLAYIN
2- SUYUN İÇİNDEN ÇIKARDIĞINIZ HİNDİYİ FIRIN TEPSİSİNE KOYUN. BAL, YAĞ VE LİMON SUYUNU KARIŞTIRIP, KARIŞIMIN YARISINI HİNDİNİN ÜZERİNE SÜRÜN.
3- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN DAHA SONRA DİĞER TARAFINADA KALAN KARIŞIMI SÜRÜP KIZARTIN.
İÇ PİLAVLA BİRLİKTE SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN.
10 Ocak 2012 Salı
FIRINDA HİNDİ
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTENSİZ,
HİNDİ DOLMASI,
HİNDİSTAN CEVİZİ,
YEMEK,
YILBAŞI,
YILBAŞI HİNDİSİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder