MALZEMLER
2 su bardagı irmik (ben mısır irmiği kullandım)
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı antep fıstığı
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILIŞI
1-Malzemelerin hepsi karistirilip yağlanmış kaliba dökün
2-Uzerine kabukları soyulmuş bademleri dizin
3-Nar gibi kızarıncaya kadar 180C derecede ısınmış fırında pişirilir.
4-Bu arada seker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra limon suyu ekleyip bir taşim daha kaynatıp kapatın.
5-tatlıyı fırından çıkarınca kaynayan surup dökülür. Şurubu tamamen çekince istediğiniz şekilde kesilip servis edin.
AFİYET OLSUN
2 Ocak 2012 Pazartesi
ANTEP FISTIKLI ŞAMBALİ (MISIR İRMİĞİ İLE)
Etiketler:
FISTIK,
İZMİR ŞAMBALİSİ,
ŞAMBALİ TATLISI,
tatlı,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
merhaba mısır irmiğini daha önce duymadım nerde bulabiriz, bilinen bir marka var mı
ben İzmir de yaşıyorum mısır irmiğini Değirmen isimli bir bakliyatçıdan alıyorum kendileri öğütüyorlar markası yok
Hem şerbet hem sambacı sıcakmış olucak
Yorum Gönder