15 Ocak 2012 Pazar

GLUTENSİZ AŞURE

AŞURE ZAMANI GEÇTİ AMA BEN BU POSTU YAYINLAMAYI UNUTMUŞUM OLSUN BELKİ ARAMIZDA CANI AŞURE ÇEKEN OLABİLİR YAPACAKLARA KOLAY GELSİN. AŞURENİN ZANNETTİĞİNİZ KADAR ZOR VE UZUN SÜREN BİR İŞ OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTERİM.

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI FASULYE
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
2 SU BARDAĞI ŞEKE
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
SÜSLEMEK İÇİN
FINDIK
ÇAM FISTIĞI
SUSAM
TOZ ANTEP FISTIĞI
CEVİZ
TARÇIN
NAR

YAPILIŞI
1- NOHUT VE FASULYEYİ AKŞAMDAN ISLATIN
2-ÖNCEDEN ISLATILMIŞ NOHUT VE FASULYEYİ AYRI AYRI HAŞLAYIN.
3-AYRI BİR TENCEREYE PİRİNÇ, HAŞLANMIŞ FASULYE VE NOHUTU ALIP İÇERSİNE 1,5 LİTRE KADAR SU EKLEYİN.
4- SU KAYNADIKTAN SONRA KURU ÜZÜMÜ DE EKLEYİP KOYULAŞIP PİRİNÇ PİŞİNCEYE KADAR KAYNATIN.
5- KAYNAYAN KARIŞIMA ŞEKER VE PEKMEZİ EKLEYİP BİR TAŞIM KAYNATIP KAPATIN.
6- SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNİ SÜSLEYİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: