MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KAHVE FİNCANI FINDIK
1 KAHVE FİNCANI HİNDİSTAN CEVİZİ
2,5-3 SU BARDAĞI UN
YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKER BİRLİKTE KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- KARIŞIMA YUMURTA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
3- GERİYE KALAN MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder