13 Ocak 2012 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER


125 GR TEREYAĞ
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KAHVE FİNCANI FINDIK
1 KAHVE FİNCANI HİNDİSTAN CEVİZİ
2,5-3 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI

1- TEREYAĞ VE ŞEKER BİRLİKTE KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.
2- KARIŞIMA YUMURTA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
3- GERİYE KALAN MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VERİN
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 15-20 DAKİKA PİŞRİN AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: