7 ADET PATATES (KİŞİ SAYISINA GÖRE)
1 ÇAY FİNCANI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, KIRMIZI BİBER, NANE
YAPILIŞI
1- PATATESLER YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLANIR.
2- FIRIN TEPSİSİ ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLANIR, PATATESLER KABUKLARI SOYULMADAN FIRIN TEPSİSİ ÜZERİNDE ÜZERLERİNE HAFİFÇE BASTIRARARK EZİLİR. ÇOK BASTIRMAYIN DAĞILMASIN.
3- PATATESLERİN ÜZERİNE ZEYTİN YAĞI DÖKÜLÜP BAHARATLAR SERPİLİR.
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder