MALZEMELER
1 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ)
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
3-4 ADET PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI TULUM LORU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
ÜZERİ İÇİN ÇÖREK OTU VE SUSAM
YAPILIŞI
1- YUMURTALARI VE SÜTÜ GÜZELCE ÇIRPIN. İÇERSİNE ZEYTİN YAĞINI DA EKLEYİP KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.
2- KARIŞIMA UNLARI VE KABRTMA TOZUNU EKLEYİN.
3- PIRASALARI İNCE HALKALAR HALİNDE DOĞRAYIN VE LORLA BİRLİKTE HAMURA EKLEYİN.
4- KARIŞIMI YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YAYIP ÜZERİNE ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPİN
5- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
13 Şubat 2012 Pazartesi
LORLU PIRASALI MISIR EKMEĞİ
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖREK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ EKMEK,
LORLU MISIR EKMEĞİ,
MISIR EKMEĞİ,
MISIR UNU,
PIRASALI MISIR EKLEMEĞİ,
PRATİK,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder