MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ADET KURU SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
KARABİBER, KIRMIZI BİBER NANE, KEKİK
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1- UN SU VE TUZ İLE ORTA SERTLİKTE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE ETTİM VE HAMURU 15-20 DAKİKA DİNLENDİRDİM.
2- HAMURDAN YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKALAR AÇTIM, DİĞER TARAFTA SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIP ZEYTİN YAĞI İLE KAVURDUM İÇERSİNE SALÇA VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRDIM. AÇTIĞIM HAMURLARIN İÇERSİNE SOĞANLI MALZEMEYİ KOYUP KAPATTIM VE BIÇAKLA İKİYE BÖLÜP KESTİĞİM TARAFLARIDA KAPATTIM.
3- KIZGIN YAĞDA KIZARTTIM. AFİYET OLSUN SICAK SICAK ÇOK GÜZELDİ SOĞAN SEVERLERE DUYURULUR HEMEN DENEİYİN.
31 Ekim 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder