MALZEMELER
1 Adet orta boy karnıbahar
2 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı un
2-3 Kaşık süt veya su
1 Silme tatlı kaşığı tuz
Kırmızı pul biber, Kara Biber, Kekik, Nane
1 Çay bardağı rendelenmış kaşar peyniri
kızartmak için zeytin yağı
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
1-Karnıbaharı çiçeklere ayırın. Yıkayıp tuzlu suda, çatal batırdığınızda yumuşamış fakat hala biraz diri kalana kadar haşlayın.
2-Yumurtaları çırpın içersine sütü ve baharatları ekleyip çırpmaya devam edin.Unu ve kaşar peynirini ilave edin tekrar çırpıp karıştırın.
3-Karnıbaharları bu karışıma buayarak kızgın yağda hertarafını kızartıp kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
4- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın Afiyet Olsun.
13 Nisan 2013 Cumartesi
KAŞARLI KARNIBAHAR KIZARTMASI
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLUTEN,
KARNIBAHAR,
karnıbahar kızartması,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder