250 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Kg Un
2 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
Aldığı kadar Süt veya Su
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
1- Kıyma, Rendelenmiş kuru soğan ve baharatlar güzelce karıştırılır. Üzerine yumurtalar ve süt eklenerek yoğurmaya devam edilir.
2- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak iki el içersinde yuvarlanarak uzatılır ve bıçakla kesilip unlanır.
3- Unlanan parçalar kızgın yağda kızartılır.
4- Kızartılan hamurlar peçete serilmiş tabağa alınır.
5- Bu şekilde kızartılmış hamurlar daha sonra kullanılmak üzere derin dondurucuda saklanabilir.
6- Yemek istediğinizde salça ve yağı kavurup içersine sıcak su ekleyerek bu hamurları mantı gibi pişirip üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli naneli yağ eklenerek afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder