7 Ağustos 2012 Salı
FIRINDA KABAKLI TAVUK
MALZEMELER
500 GRAM KEMİKSİZ TAVUK BUT
5-6 ADET KABAK
2 ADET SOĞAN
4-6 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER, KEKİK, KIRMIZI BİBER
4-5 ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI
1- TAVUKLARI KUŞBAŞI DĞRAYIN BİR KABA KOYUN ÜZERİNE KABAKLARI KÜP KÜP DORAYIN. SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIP KARIŞIMA EKLEYİN.
2- SARIMSAKLARI VE BAHARATLARIDA EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIN VE BİR FIRIN KABINA DÖKÜN ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI SERPİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINA VERİN.
3- FIRINLANAN YEMEĞİ ARA ARA KARIŞTIRIN TAVUKLAR KIZARDIĞINDA HAZIRDIR. AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
FIRIN YEMEKLERİ,
GLUTENSİZ,
KABAK,
PRATİK,
TAVUK,
tavuk yemekleri,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder