MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR İRMİĞİ
2 SU BARDAĞI UN
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
4-5 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
1- BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YAPIN. HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAYIN.
2- YUVARLADIĞINIZ TATLILARI FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÇOK İYİ KIZARTIN.
3- DİĞER TARAFTA ŞERBET MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIN ŞEKERİN ERİMESİNİ SAĞLAYIN, ŞERBET KAYNATILMAYACAK.
4- FIRINDAN ÇIKAN SICAK TATLILARIN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜP ÇEKMESİNİ BEKLEYİN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder