15 Haziran 2012 Cuma

SEBZELİ ÇİPURA


MALZEMELER
2 ADET ÇİPURA
2 ADET PATATES
2 ADET SOĞAN
4-6 DİŞ SARIMSAK
4 ADET DEFNE YAPRAĞI
5-6 ADET TANE KARABİBER
6 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- TEMİZLENMİŞ BALIKLARIN İÇERSİNE DEFNE YAPRAĞI, SARIMSAK VE TANE KARABİBERLERİ YERLEŞTİRİN.
2- YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN KABINA HALKA HALKA DOĞRANMIŞ PATATES VE SOĞANLARI SIRALAYIN.
3- PATATESLERİN ÜZERİNE  BALIKLARI YERLEŞTİRİN EN SON  ZEYTİN YAĞI SERPİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA KIZARINCAYA KADAR YAKLAŞIK 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYETLE YİYİN.

Hiç yorum yok: