MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ ZEYTİN YAĞI KARIŞIMI
3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 ADET HAVUÇ
1 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
3 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVI YAĞ KARIŞIMINI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2- UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP SIVI KARIŞIMA EKLEYİN.
3- HAVUÇ VE ELMAYI RENDELEYİP İÇERİSİNE TARÇINI EKLEYEREK İYİCE HARMANLAYIN, SON OLARAK CEVİZLERİDE KARIŞTIRARARK KEK HAMURUNE EKLEYİN.
4- YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA KOYUP 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
1 Haziran 2012 Cuma
HAVUÇLU ELMALI KEK (SÜTSÜZ)
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ELMA,
GLTEUSİZ UN,
GLUTENSİZ,
HAVUÇLU KEK,
KEK,
SÜTSÜZ KEK,
TARÇIN,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder