24 Haziran 2012 Pazar
PİZZA (GLUTENSİZ)
HAMURUN MALZEMELERİ
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI VEYA SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
PİZZA ÜSTÜNÜN MALZEMELERİ
1/2 KANGAL SUCUK
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM
1 KURU MISIR
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
1 DOMATES
1-2 YEŞİL BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI
1- YUMURTA, YAĞ VE YOĞURDU ÇIRPIN. İÇERSİNE TUZ VE TOZ ŞEKERİ EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2- KULAK MEMESİ YUMUŞKLIĞINDAN BİRAZ DAHA SERT BİR HAMUR ELDE EDİNCEYE KADAR UN EKLEYİN BUARADA KABARTMA TOZUNUDA KARIŞIMA KATIN.
3-YAĞLANMIŞ TEPSİYE HAMURU İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN.
4- HAMURUN ÜZERNDE ÇATAL YARDIMIYLA DELİKLER AÇIN.
5- SALÇAYI ZEYTİN YAĞI VE SUYLA AÇIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜN.
6- ÜZERİNE SUCUK, SALAM, DOMATES, BİBER, MISIR VE KAŞAR PEYNİRİNİ EKLEYİP
180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 40-45 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
fırın yemekleri,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ PİZZA,
MISIR,
MISIRLI PİZZA,
PİZZA,
SUCUK,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder