skip to main |
skip to sidebar
İÇP İLAV
MALZEMELER,
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 orta boy soğan
- 100 gr. tavuk ciğeri
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin.
- Bir tencerede az sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ciğeri küçük zar şeklinde doğrayıp onu da soğana ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Küçük bir tavada dolmalık fıstığı kavurun. İçine kuru üzüm ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.
- Pirinci süzüp bol suyla yıkayın. Az sıvıyağda bir tencereye aktarıp üzerine soğanlı ciğer karışımını ve baharatlı dolma fıstıklarını ekleyip sıcak suyunu koyun.
- Tuzunuda ilave ettikten sonra suyunu çekip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder