MALZEMELER
3-4 ADET ŞEFTALİ
75 GRAM TEREYAĞ (SOĞUK OLACAK)
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
YAPILIŞI
1- BUZDOLABINDAK ÇIKARDIĞINIZ TEREYAĞI İLE ŞEKER, UN VE VANİLYAYI YOĞURUN,
2- KIRINTI ŞEKLİNDE BİR HAMUR OLUYOR TOPARLAMAYA ÇALIŞMAYIN HAMURUN ÖZELLİĞİ BU ZATEN.
3- ŞEFTALİLERİ SOYUP ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE KALIBIN ZEMİNİNE DİZİN.
4- ŞEFTALİLERİN ÜZERİNİ KIRINTI HALİNDEKİ HAMURU SERPİŞTİREREK KAPLAYIN.
5-180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
KOLAY VE GÜZEL BİR TATLI OLDU ÇOK ÇABUK HAZIRLANIYOR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder