125 GRAM TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1,5-2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAB BARDAĞI FISTIK EZMESİ
YAPILIŞI
1. TERE YAĞI ŞEKERİ VE FISTIK EZMESİNİ GÜZELCE ÇIRPIN. DAHA SONRA YUMURTAYI EKLEYEREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.
2. AYRI BİR YERDE UNU, TUZU, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIN.
3. UN KARIŞIMINI TEREYAĞLI KARIŞIMA EKLEYİN. ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN.
4- CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLAK ŞEKİLVERİN. YAĞLI KAĞI KAPLANMIŞ TEPSİYE DİZİN. KURABİYELERİN ÜZERİNİ ÇATALLA BASTIRARARAK ŞEKİLLENDİRİN.
5.180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. TAMAMEN SOĞUMADAN TEPSİDEN ÇIKARMAYIN FENA HALDE DAĞILIYORLAR. YARIM SAATTE KENDİLERİNİ TOPARLAYIP KATILAŞIYORLAR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder