MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET LİMONUN KABUĞU VE YARIM LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
3-3,5 SU BARDAĞI UN (BEN SİNANGİL GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
1-ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YOĞURUN. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ.
4- HAMURU ELİNİZLE VEYA MERDANEYLE AÇIP KALIPLA YADA BARDAKLA KESİP, YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİN
5-170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN
AFİYET OLSUN
1 Ekim 2011 Cumartesi
LİMONLU KURABİYE
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ TATLI,
KURABİYE,
LİMONLU KURABİYE,
tatlı,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder