25 Temmuz 2011 Pazartesi
KÖFTELİ PATATES
MALZEMELER
500 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
4 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER, NANE, KEKİK,PUL BİBER
4 ADET PATATES
2 ADET DOMATES
5 ADET YEŞİL BİBER
YAPILIŞI
1- KIYMANIN İÇERSİNE SOĞAN VE SARIMSAKLARI DOĞRAYIN, BAHARATLARIDA EKLEYİP DİLEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KÖFTELER YAPIN.
2- PATATES VE DOMATESLERİ HALKA HALKA, BİBERLERİ İNCE UZUN DOĞRAYIN.
3- KÖFTELERİ TOPRAK TEPSİYE DİZİN 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞRİN DİĞER TARAFLARINI DA DÖNDÜREREK PİŞİRİN.
4- KÖFTELERİN ÜZERİNE PATATES VE DOMATESLERİ EKLEYİP KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN EN SON BİBERLERİ DE EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
fırın yemekleri,
GÜVEÇTE KÖFTE,
KİREMİTTE KÖFTE,
KÖFTELİ PATATES,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder