24 Haziran 2011 Cuma
SEBZELİ ÇÖREK (KABAKLI, PATATESLİ)
MALZEMELER
2 ADET KABAK
2 ADET PATATES
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET PIRASA
1 SU BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI UN (TABİKİ GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
4-5 DİLİM BEYAZ PEYNİR (EZİLMİŞ)
1 DEMET MAYDANOZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ, KARABİBER,KEKİK,NANE,ÇÖREK OTU, SUSAM
YAPILIŞI
1- SÜT VE YUMURTAYI ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVI YAĞI EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA UNLARI, KABARTMA TOZU VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
3-EZİLMİŞ PEYNİRİ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SEBZELERİ EKLEYİN, GÜZELCE KARIŞTIRIP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DÖKÜN.
4- ÜZERİNE SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPİP 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
ÇÖREK,
FIRIN YEMEKLERİ,
GLTEUSİZ UN,
MISIR,
MISIR UNU,
PEYNİR,
PIRASALI MISIR EKLEMEĞİ,
SOĞAN,
TUZLULAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder