MALZEMELER
1 DEMET KARALAHANA
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET KURU SOĞAN
YARIMŞAR DEMET MAYDANOZ VE TAZE NANE (YOKSA KURU DA OLABİLİR)
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
4 YEMEK KAŞIĞI ZETİN YAĞI
1 ŞEKER KAŞIĞI PULBİBER
1 ŞEKER KAŞIĞI KARABİBER
1 ŞEKER KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
1- KARALAHANALARI YIKAYIP 5-6 DAKİKA HAŞLAYIN
2- KURU SOĞANI, MAYDANOZ VE NANEYİ YIKANMIŞ PİRİNCE EKLEYİN.
3- KARIŞIMA ZEYTİN YAĞI VE DİĞER BAHARATLARI EKLEYİN.
KARALAHANALARI SARIP TENCEREYE DİZİN, TENCERENİN ÜZERİNE KÜÇÜK BİR PORSELEN KAPAK KAPATIP 2 SU BARDAĞI SICAK SU EKLEYİN.
4- SARMALAR SUYUNU ÇEKİNCE OCAKTAN ALIN. SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN
5 Nisan 2010 Pazartesi
KARALAHANA SARMASI
Etiketler:
ÇÖLYAK,
DOLMA,
GLUTENSİZ,
KARADENİZ YEMEKLERİ,
KARALAHANA,
PRATİK,
SARMA,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerinize sağlık.
teşekkür ederim
Yorum Gönder