MALZEMELER
1 KİLO KIYMA
3 ADET PATATES
2 ADET PATLICAN
1 ADET KABAK
6 ADET BİBER
3 ADET DOMATES
3 ADET KURU SOĞAN
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU (EKMEK İÇİ YERİNE KULLANIYORUM)
YAPILIŞI
1- KIYMAYI MISIR UNU KARABİBER, KIRMIZI BİBER, TUZ VE 1 ADET KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞAN İLE GÜZELCE YOĞURUN DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE KÖFTELER YAPIN
2- TEPSİ ŞEKLİNDEKİ GÜVECİ ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLAYIP HALKA HALKA DOĞRANMIŞ PATATESLERİ DİZİN VE 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINA KOYUP KIZARMALARINI SAĞLAYIN.
3- PATATESLER KIZARINCA SIRAYLA PATLICAN VE KABAĞIDA ÜZERİNE DİZİP KIZARTIN
4- ÜZERİNE KÖFTELERİDE EKLEYİN, SOĞAN, DOMATES VE BİBERLERİ DE DİZİP ÜZERİNİ FOLYO İLE KAPATIP KÖFTELER PİŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
MALZEMELER YAĞDA KIZARMADIĞI İÇİN ÇOK HAFİF AMA GÜVEÇ TADIYLA ÇOK GÜZEL OLDU TAVSİYE EDERİM.
12 Nisan 2010 Pazartesi
GÜVEÇTE SEBZELİ KÖFTE
Etiketler:
BİBER,
fırın yemekleri,
GÜVEÇTE KÖFTE,
KABAK,
KİREMİTTE KÖFTE,
KÖFTE,
PATATES,
PATLICAN,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerinize sağlık sebzeyle etin uyumu çok güzel olmuş
tadı da çok güzel oldu kızartmadan yapıldığı için çok hafif tavsiye ederim.
Yorum Gönder