500 GR DANA AZ YAĞLI KIYMA
1 ORTA BOY SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU (GLUTEN ALERJİM OLDUĞU İÇİN EKMEK İÇİ KULLANMADIM)
2 DOMATES
5 PATATES
4 PATLICAN
1 FİNCAN ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE KIYMANIN İÇERİSİNE SARIMSAK VE SOĞAN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR. KARABİBER, TUZ, KIRMIZI BİBER, KEKİK VE NANE EKLENEREK KÜÇÜK KÖFTELER YAPILIR.
PATLICANLAR ALACALI SOYULUP KIZARTILIR
PATATESLER YUVARLAK YUVARLAK DOĞRANARAK KIZARTILIR
KÖFTELER YAĞSIZ TEFLON TAVADA KIZARTILIR.
BORCAM FIRIN KABINA SIRAYLA DİZİLİR. ÜZERİNE 1 SUBARDAĞI SU İLE BİR KAŞIK SALÇA KARIŞTIRILARAK DÖKÜLÜR VE 240 DERECE FIRINDA SUYUNU ÇEKİP KÖFTELER KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.
2 yorum:
Tepedeki fotoğraf ne güzel Havva! İnsanın içi açılıyor. Blogun hayırlı olsun, nice güzel dostluğa vesile olsun. Hemen ekliyorum linklere.
hayırlı olsun bloğun havva..
Tijenciğim benden önce davranıp o güzelim kapı önüne yorumunu yapmış..
alaçatı, kaş sokaklarını anımsadım görünce..
BOL PAYLAŞIMLAR SEVGİLER..
Yorum Gönder