20 Ekim 2009 Salı
MISIR UNLU GLUTENSİZ POĞAÇA
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISI UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN 1 YUMURTA SARISI
İÇİNE DİLEDİĞİNİZ KADAR PEYNİR VE DEREOTU
YAPILIŞI
1-MISIR UNU, UN,SÜT, SIVI YAĞ VE KABARTMA TOZU İLE HAMUR YOĞURULUR.
2- DEREOTU VE EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİR KARIŞTIRILIR.
3- POĞAÇA ŞEKLİ VERİLİP ORTASINA PERNİRLİ KARŞIM KOYULARAK KAPATILIR.
4- POĞAÇALARIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK. 180 DERECE DE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
GLUTEN,
HAMUR İŞLERİ,
KAHVALTILIK,
POĞAÇA,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder