HAMUR MALZEMELERİ
100 gr. Tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Bir Fiske Tuz
KREMA MALZEMELERİ
2,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
1 Su Bardağı Sıcak Su
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kakao
1 Tatlı Taşığı Tereyağı
Bir Fiske Tuz
60 gr. Bitter Çikolata
1- Önce kremayı hazırlayalım. Bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
2-Profiterol hamuru için Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
3-Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
4-Biraz ılınınca içine yumurtalardan birini kırıp hamura iyice yedirip sırası ile diğer yumurtaları da tek tek hamura yedirin.
5-Hamuru iki yemek kaşığı ile şekillendirip top şeklinde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
6-Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika 150 derecede 15 dakika ve fırını kapatıp 5 dakika bekletip kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
7-Topları kenarına ince uçlu bir bıçakla küçük bir delik açın. Kremayı çırpın ve tatlı kaşığı yardımı ile topların içini doldurun servis yapmadan önce üzerine çikolatalı sosu pişirip soğuyunca döküp servis edin.
Afiyet olsun.
18 Haziran 2013 Salı
PROFİTEROL (ŞU HAMURU)
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLTEUSİZ UN,
GLUTENSİZ,
TATLI,
TATLILAR,
YEMEK,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Profeterol bizim evde en sevilen lezzetlerdendir elinize sağlık..
Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
Birde nacizane fikrim kelime doğrulamayı kaldırırsanız yorum yazmak daha kolay olur
çok teşekkür ederim ilk fırsatta blogunuzu ziyaret edeceğim
abooooooooo
o nasıl bi nimet :)))))
Yorum Gönder