9 Haziran 2013 Pazar

SOĞANLI DOMATESLİ EKMEK

MALZEMELER
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş Maya
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Domates
4-5 Adet Taze Soğan
Kekik, Karabiber, Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzerine Sürmek için Zeytinyağı

YAPILIŞI
1- Yaşmaya şeker ve ılık su ile eritilip 2-3 dakika kabartılır.
2- Mayalı suyun içersine elenmiş ın, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğurulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
3- hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
4- Mayalanan hamurun üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür, dilimlenmiş domates ve doğranmış taze soğanlar eklenir son olarak baharatlar serpilerek 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: